Logo

Jonnis laks

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forret

En laks eller ørred (omkring et kilo)
Olivenolie
Vineddike
¼ dl piskefløde
2 dl cremefraiche (18%)
Frisk fiskesennep eller fiskesennepspulver
Salt & peber
Safran (kan undværes)
Rosmarin

Laksen fileteres med håndkraft - så du får alle benene ud - og lægges i en marinade af ⅓ vineddike, ⅔ olivenolie, lidt rosmarin, lidt safran og en stor tsk salt natten over. Fisken skal være helt dækket af marinaden.

Dagen efter:
Saucen tilberedes. Bland ¼ dl piskefløde med 2 dl cremefraiche, lidt salt & peber og 6-7 spsk frisk fiskesennep eller fiskesennepspulver. (Saucen skal være stærkere end du synes - da fisken er fersk) Serveres afkølet.

Garniture:
Porre, gulerødder o.l. skæres julienne. Fisken steges i lidt af marinaden ved svag varme til kødet lige præcist ikke længere er råt. Kontroller forsigtigt med en gaffel. Hold fisken varm med alufolie. Blancher garnituren i olivenolie.

Server fisken, garnituren og saucen hver for sig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.879 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her