Logo

Jordbær, vanille og peberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(12 personer)
 
Jordbær/jordbærpure:
1 kg jordbær
1 spsk sukker
2 dl piskefløde
½ lime
 
Vanille-peberrods-iscreme:
700 g sødmælk
250 g piskefløde
2 stænger Tahiti-vanilje
150 g sukker
160 g pasteuri­serede æggeblommer
45 g friskreven peber­rod
 
Arlettes:
500 g butterdej på smør
1-2 spsk flormelis
 
Jordbær: Skyl jordbærrene med stilk på.
Skær 750 g jordbær i pæne skiver
 
Pure: Hak 250 g jordbær groft og bland med sukker.
Varm op til 64° i en gryde, mos dem gen­nem en spidssigte til pure.
Smag til med flormelis og limesaft og køl af.
Pisk fløden let og bland med jordbærpure.
 
Iscreme: Kog sødmælk, 100 g piskefløde, 75 g sukker samt vaniljekorn og -stænger op.
Pisk æggeblommer og 75 g sukker sammen og hæld den varme mælke-flødeblanding i.
Hæld cremen tilbage i gryden og stil den tilbage på blusset under svag varme for at legere massen (må ikke overstige 84ºC).
Hæld cremen i 150 g fløde pisket med reven peberrod og stil på køl til næste dag.
Si cremen og kør den på ismasklnen.
 
Arlettes: Rul butterdejen sammen, så den har en diameter på 4 cm. Skær 12 x 2-3 millimeter tykke skiver af "rouladen", drys med flormelis og rul skiverne meget tyndt ud mellem 2 stk bagepapir.
Stik ud i passende størrelse og bag bundene ved 140° mellem 2 stk bagepapir i pres mellem 2 bageplader til de er let gyldne.
Tiloversbleven butterdej. kan fryses!
 
Anretning: Sprøjt en lille pyramide jordbærpure midt på hver Arlette.
Læg de skiveskårede jordbær rundt om butterdejskagen og ske peberrods-iscreme på toppen af kagen.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her