Logo

Jordbærgrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærgrød - Marie's

Sommerdesserten kan laves med hele bær, siet eller med halvt af hver, efter hvad man foretrækker. Hvis der tilsættes rabarber, far grøden mere smag.

 

Til 4 personer

½ kg jordbær

1 bdt rabarberstilke,

ca. 300 g rabarberstilke

ca. 4 dl vand

1 stang vanilje

ca. 150 g sukker eller efter smag

frugtgrødsjævner

 

Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i en gryde med vand.

Lad det koge 10 minutter, si blandingen.

Hæld saften tilbage i gryden med jord­bær og sukker samt den flækkede vaniljestang. Lad det hele koge kort, eller til sukkeret er helt opløst.

Udrør frugtgrødjævner med lidt koldt saft og kom det i den koghede jordbærblanding på en gang, mens der røres.

Hæld grøden i serveringsskålen og drys med lidt sukker, så grøden ikke trækker skind.

Serveres med kold fløde (eller mælk) på.

 

Stikkelsbærgrød: Tilberedes på samme måde, men rabarber og jordbær erstat­tes af ½ kg grønne stikkelsbær. De kogte stikkelsbær kan evt. pureres gen­nem en sigte, før grøden jævnes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.933 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her