Logo

Jordbærtærte overdådig

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærtærte overdådig

 

En overdådig tærte både i udseende og smag. Tærtebund, creme og jordbær kan gøres klar i god tid, men tærten skal helst samles umiddelbart før servering.

Arbejdstid: 1 time Bagetid: 15 min. Ikke fryse-egnet (1 tærte til ca. 8 personer)

 

#

Tærtebund:

75 g hasselnøddekerner

150 g hvedemel

2 spsk sukker

100 g koldt smør

2-3 spsk koldt vand

 

Creme:

2 dl cremefraiche 38%

1 dl piskefløde

2-3 spsk flormelis

1 tsk vaniljesukker

250 g friske jordbær

 

Pynt:

100 g mørk chokolade

500 g friske jordbær

*

Kør hasselnødder til mel i en foodprocessor og tilsæt mel og sukker.

Tilsæt smørret i små stykker og kør det til en grynet masse.

Saml hurtigt dejen med koldt vand.

Pak dejen ind og lad den hvile i køleskabet 1 times tid.

Rul dejen ud og læg den i en tærteform (22-24 cm).

Prik den med en gaffel og stil den i fryseren 20 min.

Tænd ovnen på 200 °C.

Bag tærtebunden gylden ca. 15 min. og lad den afkøle.

 

Pisk cremefraiche, fløde, flormelis og vanilje til en tyk creme.

Skyl jordbærrene, nip dem og hak dem groft med en kniv.

Vend dem i cremen og stil den koldt.

Skyl de resterende jordbær, nip dem og tør dem grundigt.

Hak chokoladen og smelt den over vandbad.

 

Dyp jordbærrene halvt i chokoladen og stil dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er stivnet.

Fordel jordbærcremen i tærtebunden og tryk jordbærrene let ned i cremen med chokoladespidserne op af.

Server straks.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her