Logo

Jordskokkesuppe med æble- og nøddedrys

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordskokkesuppe med æble- og nøddedrys

 

Den velsmagende grønsagssuppe har fået et sprødt drys af rå æbler og hakkede nødder på toppen.

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 20 min.

 

#

2 porrer      .

300 g jordskokker

300 g melede kartofler

25 g smør

2 fed hvidløg

2 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret

ca. 1¼ liter urtebouillon eller vand

2½. dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

2 spsk citronsaft

 

Tilbehør:

2-3 røde æbler

100 g hasselnøddekerner

groft hvedebrød

*

 

RENS porrerne, og skær dem i skiver.

Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker.

Steg porrerne bløde og blanke i smør.

Tilsæt knust hvidløg, og steg i et par min.

Tilsæt jordskokker, kartofler og timian.

Varm godt igennem, tilsæt bouillon eller vand, og kog i ca. 20 min. under låg, til grønsagerne er møre.

 

Blend suppen helt jævn, og kog den igennem med fløde.

Tilsæt evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Server suppen med små terninger af æble, hakkede nødder og brød.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.046 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her