Logo

Jordskoksuppe med chips

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordskoksuppe med chips

 

Jordskokker giver en dejlig cremet konsistens til supper og byder desuden på en uimodståelig smag af nødder. Med fritterede jordskokker og persille på toppen kan suppen nemt gå hen og blive hele familiens livret.

Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 30 min. 4 personer

 

#

Jordskoksuppe:

1 kg jordskokker (tag 3 uskrællede fra til chips)

2 kartofler

½ liter mælk

ca. 1 liter vand

salt og peber

 

Chips:

3 jordskokker

1 bundt bredbladet persille

¼ liter smagsneutral rapsolie

Tilbehør: evt. brød

*

 

Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker.

Kom dem i en gryde, hæld mælk ved og dæk med vand.

Kog, til jordskokker og kartofler er helt møre.

 

Blend suppen fin og glat, og smag til med salt og peber.

 

CHIPS: Skrubjordskokkerne, og skær dem i meget tynde skiver med en kniv eller en mandolin.

Skyl persillen.

Tør jordskokker og persille i et viskestykke.

Pluk persillen i små buketter.

 

Varm olien op i en mellemstor gryde.

Kom en skive jordskok i og tjek varmen olien er tilpas varm: når jordskokken syder og danser rundt i olien.

Steg lidt jordskokker ad gangen, og tag dem op med en hulske, når de er gyldenbrune og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

 

Fritter persillen i den varme olie lidt af gangen og pas på, de sprutter meget!

Dryp persillen af på et stykke køkkenrulle.

 

Server suppen med brød og drys chips og persille på suppen ved bordet.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her