Logo

Juletræstamme - Bûche de Noël

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rouladebund:
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
2 spsk kakao

Sirup:
3 spsk sukker
¾ dl vand
2 spsk rom

Creme:
¼ l. piskefløde
200 g blød nougat
50 g mandler

Overtræk:
150 g mørk letbitter chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk rom
1 dl piskefløde

Pynt:
Nødder
Røde pyntebær
Sigtet kakao og flormelis
Lidt kristtjørn

Bund:
Pisk æg og sukker meget længe, så det bliver hvidt og tykt. Sigt hvedemel og kakao og vend det i dejen uden at røre for meget. Bred dejen ud på et stykke bagepapir eller rouladeform og bag bunden 8-10 min. ved 200°, til den føles fast. Kog siruppen sammen. Vend bunden ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og stænk den med siruppen.

Creme:
Skold og smut mandlerne. Hak dem fint, og rist dem derefter gyldne på en tør stegepande eller i mikroovn. Kom piskefløde og nougat i en gryde, varm det forsigtigt op, og lad det småkoge i ca. 10 min. under meget jævnlig piskning. Tilsæt de ristede mandler, og køl cremen af, til den er smørbar.
Smør creme på bunden og rul den stramt sammen på den lange led.

Glasur:
Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Rør æggeblommer og rom i. Pisk fløden stiv og rør den i den afkølede chokolade.
Skær enderne af rouladen af på skrå. Anbring dem på træstammen. De skal forestille resterne af 2 grene. Lim dem fast med lidt glasur. Fordel glasuren på kagen. Træk en gaffel på langs gennem glasuren, så den kommer til at ligne bark. Drys med lidt flormelis og kakao, og pynt med nødder og røde bær.

Læg rouladen i køleskabet. Den kan holde sig 4-5 dage.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.954 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her