Logo

Kåldolmere med lun kartoffelsalat og gammeldags æblekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kåldolmere med lun kartoffelsalat og gammeldags æblekage

 

Savojkåldolmere med en variant af den klassiske varme kartoffelsalat er en rustik og nærende middagsret. Desserten er "Bondepige med slør" med friske æblestykker.

 

Kåldolmere med oksekød og lun kartoffelsalat med peberfrugt

Arbejdstid: 1 time. Stege/kogetid: 45 min. Kødet er frysegnet. 4 personer

 

#

1 stort savojkål

600-700 g hakket oksekød

1 tsk stødt cayennepeber

salt og friskkværnet peber

200 g fast ost

 

Lun kartoffelsalat:

750 g kartofler

250 g perleløg

1 rød peberfrugt

25 g smør

ca. 1 dl eddike eller hvidvinseddike

1 spsk sukker

salt og peber

*

 

SKÆR den grove stok af 8 store kålblade.

Kog bladene i ca. 5 min. i letsaltet vand.

Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

 

ÆLT kødet med krydderier.

Skær osten i små terninger, og rør dem i farsen.

Fordel farsen på kålbladene, og luk bladene omkring.

Læg dem med samlingen nedad i et ovnfast fad med en anelse vand i bunden.

Dæk fadet med stanniol, og sæt det i ovnen ved 175 °C i ca. 30 min., til kødet er gennemstegt.

 

KOG kartoflerne 15-18 min. i letsaltet vand, pil dem, og skær dem i skiver.

 

PIL perleløgene, og skær dem i halve.

Rens peberfrugten, og skær den i terninger.

 

SMELT smør i en gryde, og steg løg og peberfrugt ved svag varme, til de er møre.

Tilsæt eddike, og smag til med sukker, salt og peber.

Tilsæt kartoflerne, og lad dem varme igennem, til de er møre.

 

SERVER kåldolmere med lun kartoffelsalat.

 

Gammeldags æblekage med sprøde æbler og rugbrødsdrys

Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 15 min. 4 personer

#

1 kg æbler

50 g sukker

lidt vand

2 skiver groft rugbrød

15 g smør

2 spsk sukker

 

Pynt:

1½ dl piskefløde

1-2 æbler

*

SKRÆL æblerne, udkern dem, og skær dem i både.

KOG æblerne med sukker og vand, til de er helt møre, og blend dem til mos.

SMULDR rugbrødet, og rist det på en pande med smør og sukker.

FORDEL æblemosen i portionsglas, og drys det ristede rugbrød over.

Pynt med flødeskum og rå æblestykker.

 

Kåldolmere med lun kartoffelsalat og gammeldags æblekage

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her