Logo

Kålrabisaute

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålrabisaute

 

Rodfrugten kålrabi kaldes nordens citron. Den er sprængfyldt med vitaminer og grove kostfibre. Smagen er sødlig, og derfor har den godt af lidt syre i form af citronsaft eller vineddike.

2-4 personer. Arbejdstid: 25 min. Koge/stegetid: 20 min.

 

#

500 g kålrabi

2 fed hvidløg

25 g smør

salt og peber

sukker

citronsaft

1 bundt bredbladet persille

*

 

SKRÆL kålrabien, skær den i små terninger eller tynde stave, og blancher dem i kogende letsaltet vand.

 

PIL hvidløgsfeddene, og hak dem fint.

Svits hvidløg i smør, og tilsæt kålrabi.

Lad retten småstege under omrøring, til det hele er mørt ca. 15 min.

Spæd evt. med en smule vand undervejs.

 

SMAG til med sukker, citronsaft, salt og peber, og vend masser af friskhakket persille i retten.

Server straks som tilbehør til fisk, fugl eller kød.

 

Kålrabisaute

 

TIPS: Du kan også bage kålrabi som fritter, evt med andre rodfrugter, eller bruge bruge den til mos alene eller sammen med rodfrugter og kartoffel.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.451 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her