Logo

Kalvekød, lynstegt med salat og ris med cashewnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En risblanding til enhver lejlighed. Kornet og Let, med friske forårsløg og knasende sprøde ristede cashewnødder

Blandede salater med brombær-vinaigrette, lynstegt kalvekød og valnødder

 

½ romainesalat

½ radicchiosalat

½ frisesalat

2 bakker brombær

2 spsk (oliven)olie

2 spsk honning

2 spsk lys balsamico

100 g valnødder

200 g kalvefilet i tynde strimler

1 spsk friskhakket rosmarin

100 g tørrede tranebær

salt og peber

*

Snit alle salaterne groft, og skyl dem derefter grundigt.

Skyl begge bakker brombær.

Bland den ene bakke brombær med olie, honning og balsamico.

Smag til med salt og peber.

Hak valnødderne groft

Lynsteg kalvestykkerne på en varm pande med rosmarin.

De skal være lyserøde i midten for at bevare enzymerne i kødet.

Tag kødet af panden, og lad det køle lidt ned.

Fordel salaterne i en skål eller på 4 tallerkener.

Drys med brombær, valnødder, kalvekød og tranebær.

Til sidst fordeles brombær-vinaigret- ten over salaten

Tips: Du kan med fordel supplere med andre friske frugter, fx fint snittet æble eller pære.

 

Madopskrift billede

Ris med sprøde ristede cashewnødder

En risblanding til enhver lejlighed. Kornet og let, med friske forårsløg og knasende sprøde ristede cashewnødder

 

1 løg

55 g smør

150 g langkornede ris

salt og peber

50 g cashewnødder

2 forårsløg

Løget hakkes fint og steges glasklart i 30 g smør.

Ris hældes i og steges med i 30 sekunder.

Hæld 3,5 dl vand ved. Kom salt i og bring det hele i kog.

Lad det koge i 1 minut ved stærk varme.

Læg derefter låg på, og lad risen stå og trække ved svag varme i 20 minutter.

Cashewnødder ristes på en pande uden fedtstof og hakkes derefter groft.

Forårsløg gøres i stand og skæres i fine ringe, der dampes i 25 g smør, hvorefter de krydres med salt og peber.

De ristede cashewnødderne vendes i forårsløgene.

Til sidst blandes det hele med den færdige ris.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.101 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her