Logo

Kalvekødboller med pasta og pesto

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvekødboller med pasta og pesto

 

Lav en frisk pesto til pastaen, og server med nogle dejlige, saftige kødboller.

2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 40 min. Koge-/stegetid: 20 min.

 

Kødboller:

200 g hakket kalvekød

½ tsk groft salt

1 lille løg

1 fed hvidløg

1-2 stilke bladselleri

2 spsk rasp

1 æg

friskkværnet sort peber

olie

 

Pestosauce:

50 g frisk basilikum eller bredbladet persille 2 fed hvidløg

50 g valnøddekerner

50 g parmesanost

3 spsk olie

salt og peber

2 dl fløde 13%

 

Tilbehør:

250 g frisk eller tørret pasta

parmesanost

evt. 250 g gulerødder

*

Rør kødet sejt med salt.

Pil løg og hvidløg.

Rens bladselleristilkene, og hak dem meget fint.

Rør grønsagerne i farsen sammen rasp og æg, og krydr med friskkværnet peber.

Form farsen til mellemstore kødboller, og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med olie - i alt 10-12 min.

 

Skyl basilikumbladene, og tør dem.

Hak dem i en foodprocessor sammen med hvidløg, valnødder og parmesanost.

Tilsæt olie, salt og peber.

Giv fløden et stille opkog, og rør pesto i fløden lidt ad gangen til passende smag.

Varm igennem under omrøring, og smag til med salt og peber.

 

Kog pastaen al dente (med bid) efter pakkens anvisning.

Dryp af i en sigte, og hæld pastaen tilbage i den varme gryde.

Tilsæt pestosaucen, og varm igennem under omrøring - tilsæt evt. lidt pasta-kogevand, hvis pastaen bliver for tør.

Anret pastaen i varme tallerkener, og top op med kødboller.

Dryp evt. med ekstra pesto, og server med revet parmesanost og evt. gulerodstave stegt i lidt olie.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.234 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her