Logo

Kalvetunge i oliven + Vingelé med druer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvetunge i oliven + Vingelé med druer

Kalvetunge i olivensauce

1 fersk kalvetunge

1 suppevisk

4 hele peberkorn

1 laurbærblad

1 kvist timian eller ½ tsk tørret timian

20 store oliven

1 spsk hakket løg

smør eller margarine

2 spsk hvedemel

2 spsk finhakket persille

peber

Tilbehør: Kartoffelmos - se Tillæg, grøn salat

*

Læg tungen i så meget vand, at det netop dækker.

Bring den i kog og skum.

Kom suppevisk, peberkorn, laurbærblad og timian i gryden og lad det koge sagte, til tungen er mør - 1¼-1½ time.

Tag den op og flå den, mens den er varm.

Si suppen over den.

Hak de store oliven.

Hæld vand over og lad det stå, mens saucen laves.

Kog stenene af i 3-3,5 dl af den siede suppe.

Lad det hakkede løg snurre lidt i 1½ spsk smør eller margarine og drys hvedemelet over.

Rør og spæd med så meget af den suppe, stenene blev kogt i, at der dannes en ret tynd sauce.

Tilsæt persille og rør de udvandede, hakkede oliven i.

Smag til med peber og hæld saucen over den udskårne tunge.

Server kartoffelmos og grøn salat til.

Madopskrift billede

Vingelé med druer

3 dl halvtør hvidvin

1 dl halvtør sherry

sukker

6 blade husblas

250 g blå og grønne druer

Tilbehør: Råcreme - se nedenfor

*

Bland vin og sherry og smag om nødvendigt til med lidt sukker.

Udblød husblassen og smelt den i 3 spsk kogende vand.

Rør det i vinen og hæld lidt af det i en form, der er penslet med en anelse neutral olie.

Lad det blive stift, mens druerne halveres og udkernes.

Læg dem på gelelaget og fyld formen op med resten af vinen.

Stil formen koldt et par timer.

Dyp den hurtigt i lidt varmt vand og vend den ved serveringen ud på et fad.

Server råcreme til.

Råcreme

2 æggeblommer

2 spsk flormelis

rom eller sherry

citron- eller appelsinsaft

2 dl piskefløde

*

Rør æggeblommerne hvide med sukkeret og smag til med rom, sherry, citron- eller appelsinsaft.

Vend den stiftpiskede fløde i umiddelbart før serveringen.

Variation: smag cremen til med vaniljesukker - ca. 1 tsk - i stedet for rom etc.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.443 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her