Logo

Kalvetyndstegsfilet med braiseret julesalat og ovnbagte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

7-800 g kalvetyndstegsfilet med fedt
1 spsk smør
1 spsk- olie
1 ¼ kg kartofler
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 løg
1 rød peberfrugt
1 tsk friskrevet ingefær
2 cm. citrongræs eller ½ citron
1 spsk jordnøddeolie eller anden olie
4 stk julesalat
1 dl hvidvin
2 spsk smør
1 lille brød
 
Rids fedtet på kalvetyndstegsfileten.
Lad smør og olie blive gyldent på en stegepande eller i en stegegryde og brun stegen godt.
Læg herefter stegen i en lille bradepande eller et ovnfast fad.
Krydr med salt og peber.
Sæt nu den brunede steg i midten af ovnen ved 150ºC i ca. 1 time.
Har du et stegetermometer, sættes det ind i stegen fra siden.
Når stegen er færdig skal centrumstemperaturen være 58-60ºC for rosastegt og 65-68ºC for gennemstegt.
Lad stegen hvile 20 minutter før der skæres skiver af den.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2x2 cm.
Kom dem i et smurt, ovnfast fad og krydr med salt og peber.
Når stegen har været i ovnen i ½ time, sættes fadet med kartoflerne ind til den.
Her bages de møre og gyldne, når stegen tages ud, bages kartoflerne yderligere et kvarter ved 225ºC.
Braiseret julesalat
Pil og hak løg og hvidløg fint.
Rens peberfrugten og skær den i tern på ½ x ½ cm.
Skræl ingefær og riv den på den fine side af et rivejern (der skal bruges 1 teskefuld).
Skær citrongræsset i tynde ringe på 1 mm.
I en gryde svitses nu løg og hvidløg i jordnøddeolie, herefter tilsættes ternene af peberfrugt, som svitses med.
Tilsæt herefter reven ingefær og citrongræs eller reven skal og saft fra ½ citron.
Krydr med salt og skru ned.
Så kommes de 4 julesalat i en anden gryde, de største deles evt. i 2 dele fra top til rod.
Tilsæt hvidvinen, læg låg på gryden og lad julesalaten simre i ca. 45 minutter, indtil julesalatens rod virker mør, når man stikker i den med en kniv.
Lige før servering tages gryden af varmen, og der tilsættes små smørklatter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her