Logo

Karbonader med stuvede grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karbonader med stuvede grønsager


Se hvordan du laver karbonader med stuvede grønærter. En klassisk mormorret. Dansk mad, der kan tilpasses sæsonens råvarer. Få hele opskriften her...

Tilberedningstid: 50 minutter Koge/stegetid: 30 minutter. Ikke fryseegnet (1 person)

 

#

170 g hakket flæsk/kalv

1 æg

15 g rasp

15 g smør

øko timian

 

Stuvede grønsager:

50 g gulerod

50 g pastinak

50 g knoldselleri

50 g perleløg

5 g smør øko

5 g hvedemel

2½ dl minimælk

salt og peber

25 g yoghurt, 3,5%

persille

*

Form kødet til karbonader.

Pisk ægget, dyp karbonaderne i og vend dem derefter i rasp.

Steg dem i smør i ca. 5 minutter på hver side når kødsaften pibler frem under stegningen, er karbonaderne færdige.

Skyl, slyng og pluk timianen og drys over de stegte karbonader, der spises med stuvede grønsager til.

 

Stuvede grønsager:

Skræl og skyl gulerod, pastinak og knoldselleri og skær alt ud i mindre stykker efter humør.

Pil perleløgene er de fra frost, skal de blot optøs.

Blancher alt kort i kogende vand, hæld vandet fra og lad grønsagerne afkøle.

Lav en opbagning på smør og mel, tilsæt mælk og kog saucen igennem.

Smag saucen til med salt og peber og vend grønsagerne i.

Til sidst røres yoghurt i stuvningen og lunes med, men nu må den ikke koge, for så skiller den.

Skyl, slyng og hak persillen og drys den over den færdige stuvning.

 

Tips: Du kan bytte grønsagerne til stuvningen ud med andre, du bedre kan lide, eller efter sæson.


Læs om forskellen på karbonader og krebinetter. 

 

Kalorier: 629 kcal. Protein 57 g (36%). Kulhydrat 42 g (24%). Fedt 28 g (40%) Fibre 8 g.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.957 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her