Logo

Karry-kålsuppe med kokos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Karry-kålsuppe med kokos

300- savojkål

1 løg

1 gulerod

1 pastinak

2 kartofler

frisk ingefær

3 fed hvidløg

½ madæble

2 spsk. olie

2-3 tsk. karry

1 kvist timian

½ tsk. knust spidskommen

½ tsk. knuste korianderfrø

god hønsebouillon

kokosmælk

½-1 økolime

en strimmel limeskræl på 3-

 

Fjern de yderste kålblade og skær stokken ud.

Del kålstykket i to og læg det ene stykke til side.

Gør resten af grønsagerne samt ingefær og hvidløg i stand og snit dem og det andet kålstykke i småstykker.

Skræl æblet og fjern kernehus og stilk. Skær æblet i småstykker.

Sauter grøntsager, æble, 2½ af hvidløgsfeddene og ingefær let i olie i en gryde. Tilsæt krydderier og lad dem stege lidt, før bouillon og vand hældes ved.

Lad grøntsagerne koge blidt i ca. 20 min. eller til de er helt møre.

Blend suppe og grønsager til en cremet konsistens med en stavblender eller i en blender (i så fald fyldes kun lidt af gangen i blenderglasset).

Hæld det tilbage i gryden, tilsæt koksmælk, salt og peber samt limesaft efter smag. Kog suppen igennem.

Snit det sidste stykke savojkål i meget tynde strimler.

Bring ca. vand i kog med salt, det sidste halve fed hvidløg i skiver og limeskrællen i.

Blancher kålstrimlerne ét minutstid heri.

Hæld kålen i en sigte og server suppen med en top af kål i hver portion.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her