Logo

Kartoffel/ostetærter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 personer - Genial til buffet, men af hensyn til forarbejdet nok ikke til mere end 60 personer. Skal laves dagen i forvejen og kan lunes før servering.

Dej:
150 g hvedemel
60 g smør
1 tsk salt
lidt koldt vand

Fyld:
3 mellemstore kartofler
75 g hytteost
½ bdt purløg
2 store æg
50 g reven emmentaler
salt og peber

Kom hvedemel og smør i en foodprocessor og blend, til det ligner reven ost.
Tilsæt salt.
Kom vandet i lidt ad gangen, til dejen danner en fast klump, der lægges på meldrysset bord og rulles tyndt ud.
Smør en tærteform på ca. 22 cm i diameter og for den med dejen.
Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Hvis der laves mange, kommes de i en gryde med koldt vand tilsat en halv usprøjtet citron.
Riv osten fint og klip purløget i små stykker.
Bland alle ingredienserne til fyldet i en skål og fordel det i tærteformene.
Bages ved 190º i ca. 25 minutter, til overfladen er fast.
Kan evt. få ekstra fem minutter ved lidt højere varme for at få en pænere sprød overflade.
Tærterne kan laves i god tid og fryses.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.573 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her