Logo

Kartoffelæggekage med chorizo

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelæggekage med chorizo

 

Hurtig og mættende æggekage med chorizo og oliven. Retten kan laves i en håndevending, hvis du har en rest kogte kartofler.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Stegetid. 25 min.

 

#

500 g kogte kartofler

1 løg

2 spsk olie

6 æg

salt og peber

 

Tilbehør:

1 bundt persille eller basilikum

150 g chorizopølse

1 glas sorte oliven

*

 

Skær kartoflerne i terninger.

Pil løget, og hak det fint.

 

Varm en lille slip-let pande med olien, og steg løgene blanke.

Vend kartoflerne i de blanke løg, og steg i 5 min. mere.

 

Pisk æggene sammen med salt og peber i en skål.

Hæld æggemassen over kartoflerne.

 

Ryst panden lidt, så æggemassen fordeler sig mellem kartoflerne, og skru ned til lav varme.

Lad æggekagen stege i ca. 20 min., til æggemassen er stivnet.

Læg evt. låg over, så går det hurtigere.

 

Vend den færdige æggekage ud på en stor tallerken eller et fad, og server den varm eller lun.

Drys med grofthakket persille, og server med chorizopølse og oliven.

 

TIPS: Du kan også servere skinke, salat eller en dåse gode sardiner til æggekagen. Har du ikke en rest kogte kartofler, kan du stege rå kartofler i terninger på en stor pande uden løg, til de er møre. Bland dem med løgene på en mindre pande, og forsæt som i opskriften.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.833 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her