Logo

Kartoffelgrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Kartoffelgrød

# Ingredienser til kartoffelgrød
1 kg kartofler
2 dl mælk
1 spsk smør
salt og hvid peber

Tilbehør:
200 g røget bacon i 1 cm skiver
3 løg i skiver
rødbeder i tern
rugbrød

* Sådan laves kartoffelgrød
Kartoflerne skrælles og koges uden salt.
Bacon skæres i små tern, som steges gyldne på en stegepande. 
Det eventuelle afsmeltede fedt hældes fra flere gange og gemmes.
Baconternene tages af panden og holdes varme. 

Imens steges løgene gyldne i lidt af det afsmeltede fedtstof.
Kartoflerne moses og spædes med opvarmede mælk og smør. 
Smages til med salt og hvid peber.
Kartoffelmosen anrettes som et bjerg på et fag, og der laves et hul i midten, hvori baconternene og løgene fordeles..

Serveres i dyb tallerken. I midten fordybning til sirup. 
Server rødbedeternene og rugbrød til. 
1 stort glas koldt mælk serveres til.


Tips: Kan også laves med røget spæk.


Billede venligst indsendt af Finn Poulsen




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.076 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
66214-11-2014 19:22:15 Jytte Brændgaard Jensen
Ovenstående opskrift er ikke kartoffelgrød men mere nymodens "brændende kærlighed"!
Kartoffelgrød er en ret stiv kartoffelmos kun tilsat salt, peber, kartoffelvand og lidt mælk. Hældes i et stort fad. Ristet bacon og brunede løg lægges ved eller serveres ved siden af sammen med koldt smør. Serveres i dybe tallerkner og spises med ske, som dyppes i smørhullet i egen tallerken. M
ed venlig hilsen Jytte Brændgaard Jensen. Museet Gl. Estrup har for nylig forsket netop i denne ret.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her