Logo

Kartoffelmos med æbler og jordskokker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kartoffelmos med æbler og jordskokker

 

Prøv at servere en lækker kartoffelmos med topping af jordskokker og æbler. Det smager forrygende og kan nydes som en selvstændig grøn ret eller som tilbehør til kød eller fisk.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

500 g kartofler til mos

1½ dl cremefraiche 9%

250 g jordskokker

½ spsk olie

1-2 æbler

2 forårsløg

salt og peber

*

 

Skræl kartoflerne, skær dem groft ud og kog dem i letsaltet vand, til de er helt møre ca. 18 min.

 

Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i terninger.

Rist dem på en pande med olie 3 min.

Tilsæt terninger af vaskede eller skrællede æbler og steg under omrøring 35 min.

Tilsæt fintsnittede forårsløg, smag til med salt og peber.

 

Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.

Rør cremefraiche i mosen med en træske og smag til med salt og peber.

 

Server mosen med æble/jordskokblandingen.

Giv brød til eller server mosen som tilbehør til et stykke kød eller fisk.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her