Logo

Kartoffelpandekager med stenbiderrogn og løgcreme fraiche

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

ca. 8 personer

3 store bagekartofler
3 æg
salt og peber
1 spsk hakket persille
svinefedt til stegning
600 g frisk stenbiderrogn
1 tsk karry
1 dl piskefløde
4 dl cremefraiche
1 spsk sennep
1 løg
citronbåde og dild til pynt

Pandekager:
Skræl kartoflerne og riv dem groft på et rivejern, kom dem i en skål og stil dem under den kolde hane, til vandet i skålen er klart. Vrid de revne kartofler i et klæde. Pisk æggene let sammen og vend kartoflerne i sammen med salt og peber og hakket persille. Form kartoffelmassen til små pandekager, som steges i svinefedt.

Stenbiderrogn:
Kom stenbiderrognen i koldt vand med salt. Lad den stå i en time, hvorefter den piskes godt med et piskeris, så man kan trække hinderne af. Kom herefter rognen op i en sigte, så alt vand kan løbe fra, og fjern eventuelle rester af hinder. Smag til med salt og peber.

Løgcreme fraiche:
Kom karryen i piskefløden og rør rundt, så den bliver opløst. Rør fløden sammen med cremefraiche, sennep og fintrevet løg.

Anretning:
Læg pandekagerne på et fad, form stenbiderrognen pænt med en spiseske og pynt med citron og dild. Løgcreme fraichen serveres i en skål ved siden af.

Tips:
Stenbiderrognen kan renses i god tid og opbevares køligt. Pandekagerne kan også laves i forvejen og lunes i ovnen ved svag varme inden serveringen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.467 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her