Logo

Kernegrove boller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kernegrove boller

 

Nyd bollerne som tilbehør til en suppe eller varm ret eller brug dem i madpakken med lidt pølse og nogle sprøde grønsager.

Arbejdstid: 20 min. Hævetid: ca. 2½ time. Bagetid: ca. 20 min. Fryseegnet. Giver 10-12 stk.

 

#

2½ dl kogende vand

75 g knækkede hvedekerner

25 g gær

2½. dl koldt vand 2 spsk olie

2 tsk groft salt

50 g solsikkekerner

600 g hvedemel

1 æg til pensling

*

 

HÆLD næsten kogende vand på hvedekernerne.

Lad det trække 1 time.

 

RØR smuldret gær ud i koldt vand, og tilsæt blandingen til hvedekernerne sammen med salt, olie og solsikkekerner.

 

TILSÆT gradvist melet.

Rør først med en ske, og ælt så med hænderne.

Dejen skal stadig være fugtig.

 

LÆG dejen i en skål, og dæk den med film eller et fugtigt klæde.

Lad dejen hæve 1½ time.

 

TRIL en pølse af dejen, form 10-12 boller, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Tryk bollerne lidt flade, og lad dem efter hæve tildækket i 30-45 min.

 

PENSL bollerne med sammenpisket æg, og sæt bagepladen i midten af en 225 °C varm ovn.

Bag bollerne i ca. 15 min.

Bank på bunden af en bolle. Den skal lyde hult.

Køl bollerne af på bagerist.

 

TIPS: Pak de varme nybagte boller ind i et rent viskestykke, hvis du ønsker en blød skorpe.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.304 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her