Logo

Kim chi - kinakål i saltlage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(Koreansk Nationalspise - kimchi) 1 stort kinakål
160 g stensalt

½ tsk cayennepeber
5 forårsløg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
5 cm. ingefær, revet
3 spsk .frisk chili, hakket
1 spsk .sukker
6 ¼ dl koldt vand

Kinakålen flækkes og skæres derefter i store mundrette stykker.
Læg et lag kål i bunden af en stor skål og drys en smule salt over.
Fortsæt med lag af skiftevis kål og salt.
Afslut med et lag salt.
Læg en tallerken, der passer i skålens åbning over kålen.
Læg et par fyldte konservesdåser eller en sten på tallerkenen og sæt skålen koldt i 5 dage.
Fjern dåser og tallerken, hæld væden fra, skyl kålen grundigt under rindende koldt vand.
Klem væden ud af kålen med hænderne og rør den godt sammen med cayennepeber.
Forårsløg, hvidløg, ingefær, chili og sukker, inden den lægges i et stort steriliseret glas.
Hæld vand ved og luk glasset tæt til.
Trækker i køleskab 3-4 dage, inden den spises.

Tips: Kim chi spises som tilbehør til koreanske hovedretter og til kogt ris.
Chilipasta på flaske kan anvendes i stedet for frisk chili (ca. 3 tsk)

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.027 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her