Logo

Kinesisk suppe med hakket kød og ris - en verden af god smag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kinesisk suppe med hakket kød og ris - en verden af god smag

 

Den gode, mættende suppe er fyldt med sunde grønsager og smages til med soja. En suppe, der varmer og mætter, og gør det let at lave mad til mange. Der er både hakket kød, ris og friske grønsager i...

Arbejdstid: 25 min. Ikke fryseegnet. 4 personer

 

#

300 g hakket svinekød

2 spsk olie (gerne sesamolie)

2 porrer (i skiver)

2 gulerødder (i små terninger)

250 g champignoner (i skiver)

1 dl ris

1½ liter vand eller hønsebouillon

½ dl sojasauce

2 fed hvidløg

2 spsk frisk citronsaft

salt

2 tomater (i små terninger)

2 dl ærter (optøede)

½ icebergsalat (i strimler)

Tilbehør: evt. flutes eller brød

*

 

Brun kødet i olien i en stor gryde.

Tilsæt porrer, gulerødder og champignon og svits grønsagerne med kødet i 3-4 min.

Tilsæt ris og vand eller bouillon og lad suppen koge, til risene er møre, ca. 15 min, afhængigt af typen.

Tilsæt sojasauce og presset hvidløg.

Smag evt. til med salt eller mere soja.

Fordel tomater, ærter og salat i 4 store suppeskåle og hæld suppen ovenpå.

Server evt. suppen med flutes eller brød til.

 

TIPS: I stedet at koge risene med suppen, kan du bruge 2 dl kogte ris, hvis du fx har en rest.

Lav da suppen uden ris og tilsæt dem til sidst.

 

Se de mange gode opskrifter på skønne supper her

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her