Logo

Kirsebærsyltetøj fra Schwarzwald

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forkæl dine rundstykker med kirsebærsyltetøj, der smager en lille smule af chokolade

Forkæl dine rundstykker med kirsebærsyltetøj, der smager en lille smule af chokolade

Til ca. 1,2 l. Tilberedning: 30 min. plus trække- og køletid

 

A. 1200 g syltekirsebær gøres i stand og udstenes.

1 kg kirsebær vejes af og blandes i en høj gryde med 330 g syltesukker 1:3.

I stedet kan eventuelt bruges almindeligt sukker, hvor der tilsættes gelépulver efter anvisning på emballagen.

Lad det stå og trække saft 1 time.

 

B. Så pureres halvdelen af frugten i gryden med en stavblender.

Kornene af 1 stang vanilje og selve vaniljestangen tilsættes.

Det hele koges op ved stærk varme, mens der røres med en grydeske.

Fra det øjeblik, hvor det begynder at boble, koges det i 3 minutter, stadig ved stærk varme og under omrøring.

C. 4 spsk klar chokoladelikør (fx creme de kakao) røres i.

Lidt chokoladelikør kommes i rene glas de vendes og drejes, så likøren fordeles på siderne.

Det varme syltetøj fyldes i helt op til randen.

Glassene lukkes tæt med twist-off-låg og stilles på hovedet i 5 minutter.

Pr. teskefuld: 0 g protein, 0 g fedt, 4 g kulh. = 17 kcal (72 kj)
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 987 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her