Logo

Klatvafler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Klatvafler

 

Kog en portion risengrød til disse lækre vafler med mandelmel og kirsebærsauce - eller brug en rest fra køleskabet eller fryser.

8 hele vafler. Arbejdstid: 40 min. Kogetid grød: ca 45 min.

 

Risengrød:

¾ l mælk

1½ dl grødris

¼ tsk salt

 

Klatdej:

1 stang vanilje

2 spsk sukker

4 små æg

700 g risengrød

80 g hvedemel

4 spsk mandelmel

25 g smør til bagning

 

Tilbehør:

kirsebærsauce (eller alle slags bærmarmelader/syltetøj)

*

 

Kog mælken op med grødris.

Rør rundt, skru ned til laveste varme, og lad grøden simre under låg i ca. 45 min.

Rør af og til.

Smag grøden til med salt, og lad den køle af.,

 

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med sukker.

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggehviderne stive.

 

Rør vaniljesukkeret i grøden, og tilsæt æggeblommer, hvedemel og mandelmel.

Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.

 

Varm et vaffeljern op, og pensl det på begge stegeflader med rigeligt smør.

Har du ikke et vaffeljern, kan du stege klatkager på en almindelig pande.

 

Kom ca. 1 dl dej i jernet, og bag vaflerne, til de er gyldenbrune og sprøde på begge sider.

Server vaflerne friskbagte med kirsebærsauce.

 

TIPS: Dej af rester: Beregn pr. 175 g kold grød: 1 æg, ½ spsk sukker, 2 spsk hvedemel, 1 spsk mandelmel og lidt vanilje. Af den portion får du ca. 2 plader klatvafler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her