Logo

Kold krydderkølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 udbenet lammekølle 1000- 1200 g

Kogelage:
1 ½ litervand
1 fed hvidløg
2 løg
2 tsk salt
5-6 peberkorn
1 spsk rødvinseddike
1 kvist frisk estragon eller 1 tsk tørret

Myntesauce:
1 håndfuld friske mynteblade eller 1- 1 ½ spsk tørret
reven skal og saft af 1 citron
½ tsk dijonsennep
½ dl olie
½ - 1 tsk sukker
salt og peber

Sauce:
50 g smuttede mandler
25 g sorte oliven uden sten
1 fed hvidløg
¾ dl hvidvin
1 spsk olie
salt og peber

Lammekøllen kommes i en ikke for stor gryde, og vand hæves ved, så det dækker. De øvrige ingredienser tilsættes, og køllen småkoger under låg ca. 1 time.

Gryden tages fra varmen og køllen trækker i den varme lage i et par timer.

Kødet tages op, pakkes i alufolie og lægges i køleskab til næste dag.

Køllen skæres i tynde skiver, der lægges taglagt på 2 fade. Det ene fad serveres med myntesauce, det andet fad med mandel-olivensauce.

Køllen kan serveres med blot den ene sauce, i så fald laves dobbelt portion.

Myntesauce:
Myntebladene hakkes fint. Citronen vaskes, og den gule skal rives fint. Citronen presses.

Alle ingredienserne røres sammen og smages til med sukker, salt og peber.

Mandel-olivensauce:
Alle ingredienserne hakkes fint i blender eller foodprocessor, og saucen smages til med salt og peber.
Tips:Retten passer til en sommermiddag, frokost og kold buffet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.081 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her