Logo

Kold skaldyrstærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bund (sprød tærtedej):
3 dl hvedemel
150 g margarine
2 spsk vand
 
Fyld:
1 kg rejer med skal
1 dåse ( ca. 200 g) krabber
ca. 120 g lakserogn
½ dl finthakket purløg
½ dl finthakket dild
¼ tsk italiensk salatkrydderi
¼ tsk sort peber
½ dl mager mayonnaise
2 dl cremefraiche 18%
 
Pynt:
citron
dildkviste
rejer
 
Findel fedtstoffet i melet til en grynet masse.
Ælt dejen hurtigt sammen med vandet.
Lad dejen hvile i køleskabet ca. 20 min.
Rul dejen ud til en firkant ca. 24x24 cm.
Fold den sammen i 3 lag.
Drej dejen ¼ omgang.
Fold den påny i 3 lag.
Gentag udrulningen og fold yderligere ind 2 gange.
Lad dejen hvile i køleskabet igen i 30 min.
Rul dejen ud til en firkant og læg den i en form 20x28 cm, gerne med løs bund.
Dejen skal dække bund og sider på formen.
Klem en strimmel alufolie om kanterne, så dejen ikke glider ned af kanterne under bagningen.
Bag tærtebunden på en rist nederst i en 200°C varm ovn ca. 10 min. i varmluftovn ved 175°C 12-15 min.
Tag forsigtigt folien af og bag bunden yderligere 15 min.
Lad tærtebunden køle af, inden den tages ud af formen.
Pil rejerne, hæld væden fra krabberne og fjern "flipstiverne".
Rør ingredienserne til fyldet sammen og kom det i den kolde tærtebund lige inden den skal serveres.
Pynt madtærten med citron, et par rejer med skal og friske dildkviste.
 
Tips: Tærtebunden kan bages i forvejen. Fyldet kan forberedes i god tid og vente i køleskabet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her