Logo

Koreansk østerspizza med chili/sesamdip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse rismelspandekager kaldes af og til "koreanske pizzaer" af koreanske emigranter. De nydes gerne som udendørssnacks ved markeder og forskellige festligheder. I denne udgave bruges østers, men man kan også bruge clams (fx. venusmuslinger) eller abaloner (søører). Tørret koreansk chili fås både strimlet og granuleret - men du kan også bruge knuste, hele chilier eller stødt chilipeber.
4 personer

500 g friske østers eller ca. 300 g dåseøsters i saltvand, eller rejer og/eller muslinger
125 g rismel
125 g hvedemel
½ tsk salt
1 stort æg
1 tsk mørk sesamolie
8-12 forårsløg
4 spsk jordnøddeolie til stegning

Chili/sesamdip:
6 spsk japansk sojasauce
4 spsk japansk riseddike
2 skalotteløg skåret i fine skiver
1 spsk ristede sesamfrø
½ tsk tørrede, knuste chilipebre eller alm. chilipeber

Begynd med at åbne de friske østers; gem saften. Hvis du bruger dåseøsters, hældes saltlagen fra; gem den. Spæd væsken op med koldt vand, til der er i alt 2 ½ dl (Hvis du bruger røgede østers i olie, skal olien kasseres).
Sigt de 2 slags hvedemel og salt ned i en skål. Pisk østerssaft/saltlage + vand, æg og sesam olie i melet til en tynd, cremet dej; lad dejen hvile, mens du forbereder de øvrige ingredienser.

Halver forårsløgene på tværs og skær den grønne del i fine strimler. Del den hvide del på langs i 4 stave.

Kom ingredienserne til chili/sesamsaucen i en blender og purer den hurtigt; fordel saucen i 4 små skåle.

Opvarm 1 spsk olie i en tykbundet stegepande eller wok; sving forsigtigt fedtstoffet rundt, så hele stegefladen er dækket. Kom ¼ af østersene og lidt forårs løg på panden. Tilsæt ¼ af dejen sammen med lidt mere forårsløg. Steg pandekagen i 4-5 min., vend den og steg den 3-4 min. på den anden side, til overfladen er brunspættet. Riv eller skær pandekagen i 4 stykker og hold dem varme, mens du bager resten. Dyp pandekage- stykkerne i chili/sesam-saucen, før de spises.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.099 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her