Logo

Krebsehaler og dildmayonnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 skive surbrød med smør
12 halve krebsehaler
2 spsk Dildmayonnaise
1 kvist frisk dild

Flæk de kogte krebs.
Læg de halve haler, så de vender samme vej, på det smurte surbrød, først på den ene side og så på den anden, så der er plads til en bræmme dildmayonnaise i midten.

Kogning cif krebs:
24 krebs
1 ½ l vand
2 pilsnere (66 cl)
100 g tørrede dildspidser eller frisk dild med stængler
3 spsk salt

Bring vand, øl, dild og salt i kog og lad det koge i 10 min. Kom de (helst) levende krebs i den kogende lage. Lad det koge op igen.
Gryden tages af varmen, og krebsene afkøles i lagen.

Dildmayonnaise:
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 tsk salt
1 spsk eddike
½ l olie

Rør blommer og salt hvidt og tykt, tilsæt eddiken. Hæld olien i lidt ad gangen, ellers skiller den. (Hvis uheldet er ude, kom da 1 lille glas koldt vand i).

Smag mayonnaisen til med:
1 tsk HP sauce
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk stærk dijonsennep
1 tsk flydende Maggi-krydderi
1 tsk citronsaft
salt og peber
Til sidst tilsættes
2 spsk cremefraiche 18%
blandes tilsidst med 1 bundt hakket dild.

Lad dildmayonnaisen hvile i ½ time på køl inden brug. Kom evt. mere dild i efter smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.060 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her