Logo

Krikand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#
4 krikænder
16 hyben
1½ dl ahornsirup
8 cl hindbærvinaigre
50 g smør
100 g sukker
3 g sezhuanpeber
1 dl vand, salt, peber


Del hybenfrugterne midt over og skrab frøene ud.
Varm sukker og vand op i en gryde, tilsæt hybenskaller og sezhuanpeber og lad koge i 2 minutter.
Tag gryden af blusset og stil til afkøling.
 
Varm en sauterpande op med 30 g smør.
Drys krikænderne med salt og peber og sauter dem smukt gyldne på alle sider i sauterpanden.
Stil panden i ovnen ved 210ºC i 12 minutter.
Tag panden ud og lad ænderne trække 10 minutter inden servering. Server ænderne hele eller del dem i bryst og lår.
 
Varm hybenskallerne igennem ved lav varme lige inden servering og fordel dem omkring krikænderne.
 
Sauce: Karamelliser ahornsiruppen, deglaser med vinaigre og stop reduktionen, når syreniveauet er passende.
Pisk 20 g kolde smørtern i saucen og server sammen med krikænder og hyben.
Saucen må endelig ikke saltes!
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.203 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her