Logo

Kryddersild med syrnet fløde og gulerodskompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kryddersild med syrnet fløde og gulerodskompot

 

Kryddersildene serveres med sursøde gulerødder og syrnet fløde.

4 personer. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 10 min.

 

#

4 kryddersildefileter (gammeldagsmodnede)

4 skiver rugbrød

Syrnet fløde:

2 dl piskefløde

1 citron (øko)

salt og peber

 

Gulerodskompot:

150-250 g gulerødder

1 rødløg

1 dl appelsinsaft

1 spsk honning

salt og peber

*

 

Rør fløden tyk med fintrevet citronskal og 2-3 spsk citronsaft.

Smag til med salt og peber, og lad fløden stå et par timer ved stuetemperatur.

Rør rundt, og sæt den i køleskab natten over.

 

Skræl gulerødderne, og skær dem i små terninger.

Pil rødløget, og hak det fint.

Sæt gulerødder, rødløg, appelsinsaft og honning over at koge, og lad det simre, til gulerødderne er møre og væsken kogt ind.

Smag til med salt og peber, og lad det afkøle.

 

Anret de afdryppede sildefileter på groft rugbrød med syrnet fløde og gulerodskompot.


TIPS: Er du ikke til kryddersild? - så server med marinerede sild.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.019 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her