Logo

Kung Pao kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 kyllingefileter, uden skind og ben, skåret i 2 cm terninger

Marinade:
1 lille æg
1 ½ spsk Maizenamel
1 spsk soyasauce
1 spsk olie (majsolie el. jordnøddeolie - ikke oliven)

Sauce:
2 tsk Maizenamel
1 ½ spsk koldt vand
3 spsk soyasauce
2 spsk tør sherry (eller sake)
1 ½ spsk kinesisk sort eddike
1 spsk sukker
2 tsk sesamolie
3 spsk olie (majs el. jordnøddeolie - ikke oliven)
3-5 tørrede chilipebre, stilke , frø og skillevægge fjernes, groft hakket. (husk at tage handsker på da dine fingre ellers vil brænde)
1 tsk frisk ingefær, revet
1 lillehvidløg, meget fint hakket, men ikke presset.
100 g bambusskud (fra dåse), skåret i 2 cm terninger.
4 forårsløg, skåret i 2 cm skiver
3 spsk usaltede jordnødder

Pisk ægget i en skål og kom kyllingestykkerne i. Drys Maizenamel i og bland det. Rør soyasauce og olie i og mariner kødet i 30 min.
Bland de 2 spsk Maizenamel i koldt vand. Rør de 3 spsk soyasauce, tør sherry, eddike, sukker og sesamolie i og stil til side.

Opvarm wokken over max varme (og hold den der hele tiden) indtil den ryger.
Tilsæt olien og stir-fry chilipeber i ca. 10 sek.
Tilsæt ingefær og hvidløg; stir-fry 10 sek.
Kom kyllingen i og stir-fry ca. 1 min.
Tilsæt bambusskud og forårsløg og stir-fry 1 min. Tilsæt saucen.
Kom jordnødder i når den er tyknet, herefter røres rund i ca. 2 minutter. Retten serveres straks.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.731 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her