Logo

Kvædemarmelade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kvædemarmelade

Billede venligst indsendt af Lise-Lotte Dørge

 

# Ingredienser

1 kg kvæder

1 kg sukker
½ liter vand
75 g ingefær
2 citroner
2 stænger vanilje

* Tilberedning
Damp kvæderne i 20 min. i så lidt vand som muligt.
Skræl dem, skær dem i mindre stykker og fjern det hårde kernehus.
Skræl ingefæren og hak den fint.
Skær den gule citronskal tyndt fra med en kniv eller skrællekniv.
Del citronerne i 2 og pres saften ud.
Flæk vaniljestængerne på langs.
Kom disse ingredienser sammen med sukker og vand i en gryde.

Kog op, og kog kvædestykkerne til de bliver orangefarvede, ca. 30 min,

og til marmeladen opnår en sådan konsistens, at en teskefuld på en tallerken

i køleskabet bliver "tungtflydende" i løbet af et par minutter.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her