Logo

Kvarkpirogger med abrikoskompot - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kvarkpiroggerne smager også fremragende med en kompot af søde eller sure kirsebær eller - resten af året - med æblekompot af modne, syrlige frugter som Belle de Boskoop, Cox Orange eller Gråsten.  Sødt til dessert

Sødt til dessert

Dej:

120 g hvedemel

2 æg

1 spsk olivenolie

havsalt

Kompot:

500 g abrikoser

1 stykke kanel

2 stjerneanis

Fyld:

125 g kvark

flydende sødemiddel

revet skal af ½ usprøjtet appelsin

2 spsk buddingpulver (vaniljesmag)

hvedemel til bordet

*

A. Ælt mel, 1 æg, olivenolie og 1 knsp salt sammen til en glat dej.

Lad dejen hvile i 1 time.

 

B. Skyl abrikoserne, fjern stenene og skær dem i skiver.

Kog 2½ dl vand op med kanel og stjerneanis.

Damp abrikoserne i 5 min.

Smag til med lidt sødemiddel.

 

C. Rør kvarken med sødemiddel, appelsinskal, 1 æg og buddingpulver.

 

D. Rul dejen meget tyndt ud på en melet flade og udstik cirkler med en diameter på 10 cm.

Sæt 1 tsk kvark på midten og tryk dejkanterne godt sammen om fyldet.

Lad piroggerne småkoge i vand i 10 min.

Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af og server abrikoskompot til.

 

Per Portion 1286/307 kJ/ kcal. 13 g protein. 7 g fedt. 43 g kulhydrat. 3 g fibre

 

Tips: Brug ikke dåsefrugt uden for abrikossæsonen, da de i sammenligning med de friske frugter kun indeholder et minimum af vitaminer.

Kvarkpiroggerne smager også fremragende med en kompot af søde eller sure kirsebær eller - resten af året - med æblekompot af modne, syrlige frugter som Belle de Boskoop, Cox Orange eller Gråsten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.536 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her