Logo

Kylling hvidløgsspækket

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling hvidløgsspækket

 

Mager, mør og meget delikat. I denne opskrift gør kyllingebrystet sig rigtigfint. Dette er absolut en familiefavorit. Højdepunkt • Hvidløg indeholder stoffer som kan hjælpe med at sænke kolesterolindholdet i blodet.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Hvidløgsspækket kylling:

4 kyllingebryster med skind à 125 g

5 dl vand

8 fed hvidløg

6 spsk frisk, hakket persille

1 tsk reven citronskal

1 tsk salt

1 spsk olie

½ dl hønsebouillon

2 spsk friskpresset citronsaft

citronbåde og persille til garnering

*

 

Fremgangsmåde:

1 Bring vandet i kog i en lille gryde og læg hvidløgsfeddene i med skallen på.

Lad koge i ca. 10 min.

Lad hvidløgene dryppe af, pil dem og skær dem i tynde skiver.

Bland skiverne godt med 4 spsk persille, citronskal og salt.

 

2 Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme og læg kyllingebrysterne på med skindet nedad.

Steg dem til de er gyldne, ca. 4 min. Vend kyllingebrysterne og skru ned til svag varme.

 

3 Læg låg på og steg til de ikke længere er rosa, 10-12 min.

Læg dem på et fad og hold dem varme.

 

4 Kom resten af persillen, bouillonen og citronsaften på panden, rør rundt og lad det koge i ca 1 min.

Hæld skyen over kyllingen og garner med citron og persille.

Server gerne med ris eller pasta.

 

Tips & råd

 

Sådan får du lettest persillen af kvisten: saml de små persillebuketter i hånden og træk dem af, samtidig med at du vrider kvisten ganske let.


Kylling hvidløgsspækket 

Når hvidløget lægges under skindet giver det mest smag til kødet.

Spred blandingen ud med fingrene, men vær forsigtig så skindet ikke går itu.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 133 = kJ 554

Kulhydrat 1 g Protein 23 g Fedt 4 g (27%) Fibre 0 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her