Logo

Kylling i galanga-kokosmælk - Tom kha kai

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 dl kokosmælk
2 ½ dl vand eller bouillon
2 spsk fiskesauce
2 spsk korianderrod hakket
8 små stykker galangarod
1 spsk citrongræs fint snittet
1 spsk citrongræs skåret i 2 ½ cm. store stykker
8 kaffirlimeblade
½ tsk hvid peber
1 ½ kg kylling skåret i små stykker
3 tsk chilipasta
1 tsk frisk chili hakket (eller 1 tsk chilipulver)
2 tsk sukker
2 spsk citronsaft
100 gram små hele champignoner
hakkede korianderblade til pynt
 
Bring kokosmælk, vand, fiskesauce, korianderrod, galangarod,
citrongræs, kaffirlimeblade og peber i kog i en stor tykbundet gryde.
Dæmp varmen og kom kyllingekødet i, lad det simre i ca. 20 minutter, 
spæd eventuelt med lidt vand.
Tilsæt chilipasta, sukker og citronsaft, og lad det simre videre i ca. 1
minut.
Smag til med fiskesauce, sukker, citronsaft eller chilipasta, så
smagsnuancerne balancerer.
Når kyllingekødet er mørt og gennemstegt, tilsættes champignoner og
retten koger i yderligere 3 minutter.
Garneres med hakkede korianderblade, og serveres med ris til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.542 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her