Logo

Kyllingecurry med kokos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 tørrede, kinesiske svampe
750 g hakket kyllingekød
2 tsk fintrevet ingefær
2 spsk olie
2 store løg, i 8 både
1 ds kokosmælk
1,25 dl vand
1 spsk fishsauce
0,75 dl frisk basilikum, hakket.

Currypasta:
2 friske korianderstilke med rødder og blade
1 stilk frisk citrongræs, finthakket
2 fed hvidløg, hakkede
2 tsk revet citronskal
2 grønne chilier, hakkede
2 tsk stødt gurkemeje
0,75 dl vand, ekstra

Svampe lægges i en skål og dækkes med kogende vand. Trækker 20 min, eller til de er bløde. Afdryppes. Stokkene kasseres, hoveder hakkes fint.
Svampe, kyllingekød og ingefær røres sammen i en skål.
Spiskefulde af farsen rulles til boller.
Olie varmes i en tykbundet gryde; bollerne brunes for kraftig varme i 4 min, vendes ofte under stegningen.
Tages op og afdryppes på køkkenrulle.
Kom løg i gryden; svitses for jævn varme i 2 min, eller til de er let brunede

Currypasta:
Blend koriander, citrongræs, hvidløg, citronskal, chilier, gurkemeje og ekstra vand i food processor, til der ikke er klumper.
Hæld currypasta i gryden til løgene. Svitses under omrøring i 2 min. Tilsæt kokosmælk, vand og fiskesauce. Bringes i kog under omrøring. Varmes dæmpes, tilsæt kødboller og kog retten i 20 min under låg, eller til saucen er jævnet. Rør basilikum i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.165 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her