Logo

Kyllingesalat med champignon og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingesalat med champignon og basilikum

 

Med en rest kogt eller stegt kylling, er denne gode frokostsalat hurtigt lavet. Har du ikke en rest, kan du se vores tips.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid 6 min.

 

#

250 g champignon

1 lille rødløg eller 2 skalotteløg

1 fed hvidløg

2-3 stilke bladselleri

½ spsk olie

250 g kogt eller stegt kyllingebryst eller -inderfilet uden skind (gerne en rest)

200 g cremefraiche 6%, 9% eller 18%

1 bundt frisk basilikum

1-2 tsk citronsaft

salt og peber

 

Tilbehør:

4 skiver rugbrød

50 g sprød salat

125 g cherry tomater

*

Rens champignonerne, og skær dem i skiver.

Pil rødløg og hvidløg, og hak dem fint.

Skræl de grove tråde af bladselleristilkene, og snit dem fint.

 

Brun champignon på en varm pande med olie, og krydr med salt og peber.

Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min.

Hæld champignon i en skål, og køl af.

 

Pluk kyllingekødet i små stykker, og vend dem sammen med cremefraiche og friskhakket basilikum.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Vend rødløg, bladselleri og champignon i salaten, og anret på ristet rugbrød med salatblade og halve cherry tomater. Pynt med frisk basilikum.

 

TIPS: Du kan koge 250 g kyllingebryst i en gryde med 2-3 dl bouillon - lad det simre stille under låg i 12-15 min. Du kan også stege kødet på champignonpanden.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.863 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her