Logo

Lækre tebirkes med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

25 g gær
2 dl mælk
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg + 1 æg til pensling
ca. 450 g hvedemel
250 g iskoldt smør til udrulning
200 g marcipan
birkes
 
Lun mælken og udrør gæren heri, tilsæt æg, sukker og salt. Tilsæt hvedemel og ælt dejen glat og smidig, lad den hæve ½ time.
Ælt dejen let igennem og rul den ud til en firkant 30x40 cm.
Skær det kolde smør i skiver med en ostehøvl og læg det på ⅔ af dejen.
Fold dejen sammen i 3 lag, start med den ⅓ uden smør.
Vend dejen ¼ omgang og gentag udrulningen.
Resten af smørret fordeles på ⅔ af dejen og dejen lægges sammen i 3 lag igen.
Vend ¼ omgang og rul ud igen og fold.
Gentag dette 3 gange.
Derefter skæres marcipanen i tynde skiver og lægges på ⅔ af dejen.
Fold dejen sammen i 3 lag og rul den ud i 10x40 cm.
Pensl med æg og drys med birkes.
Del dejen i 10-12 stykker og lad dem hæve 20 minutter på bageplade.
Bag tebirkes i ovnen ved 200°C i 15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.161 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her