Logo

Løg bagte, med parmesanfondue og mandelsplitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Løg bagte, med parmesanfondue og mandelsplitter


Cipolle al forne con fonduta di pannigiano e mandorle - eller på dansk løg bagt med smeltet parmesan og mandler, stammer oprindeligt fra Toscana. Her er den moderniseret med ostesauce. 

Cipolle al forne con fonduta di pannigiano e mandorle

# Ingredienser:
4 store rødløg
olivenolie
100 g revet parmesanost
1 dl suppe
1 dl fløde
1 æggeblomme (pasteuriseret)
salt og hvid peber
50 g mandelsplitter
*


Vi har denne ret fra Toscana, hvor det faktisk er en gammel ret moderniseret med ostesaucen.

I gamle dage drejede det sig simpelthen om, at løgene blev pakket ind og lå i kaminen og stegte langsomt med varmen fra gløderne eller i brændekomfuret.

Ombretta, som har lært os retten og serverer den i sin restaurant, gav os dette råd, »sæt nogle løg i ovnen og glem dem, så bliver de bedst«.

Vores råd er at lave løgene, mens man også laver noget andet i ovnen.
Et andet af Ombrettas råd, som vi kan følge, er det husråd, hun bruger, når hun hælder likør i sin is eller sine kager, »spørg mig ikke, hvor meget der skal til«, siger hun, »jeg hælder og tæller imens til fem«.

Skær toppen og bunden af løgene.

Sæt dem tæt i et smurt ovnfast fad, dæk med vådt bagepapir.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 150ºC. 

Lad løgene stå, til de er møre. Tag dem ud og køl let af.
Før man laver ostefondue, er det en god ide at lade osten ligge i blød i mælken i et stykke tid.
Lav ostefondue ved at varme mælk og suppe til kogepunktet i en kasserolle og tag den af ilden. Afkøl den let, pisk ost, æggeblomme, salt og peber i mælken, som helst ikke må være for varm, ellers skiller ægget bare.

Skær hatten af løgene, tag lidt af fyldet ud, og hak det groft.

Bland lidt af ostefonduen med det hakkede indmad og fyld det i løget igen.
Sæt løgene, uden hat, tilbage i det ovnfaste fad og gratiner dem i 15 minutter ved 200ºC.

Rist imens mandlerne lysebrune i 5 minutter i ovnen.


Server løgene, med hattene ved siden af, på et fad med den lune ostefonduesauce under og drysset med mandlerne. saucen kan holdes varm over vandbad.



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her