Logo

Løvehoveder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

450 g kinakål
8 vandkastanjer, friske skrællede, eller fra dåse, siede
450 g grofthakket svinekød
3 spsk vand
½ tsk salt
2 spsk tyk sojasauce
1 spsk mellemtør sherry
1 tsk brun farin
2 ½ spsk majsmel
2-2 ½ spsk vand
3 spsk (Jordnødde) olie
3 dl klar suppe
2-3 tsk kartoffelmel

Snit hvert kålblad på tvært i stykker á 5 cm. Skil stilke n fra bladtoppen. Hak vandkastanjerne groft.

Hak svinekødet groft. Læg det i en stor skål. Rør vandet i 1 spsk ad gangen. Rør i samme retning 1-2 minutter til massen er lind og næsten geleagtig. Løft kødblandingen op og kast den ned i skålen 20-30 gange. Denne røre- og kasteproces gør kødet let og mørt og frembringer den ønskede effekt, når det koges.

Tilsæt salt, sojasauce, vin og sukker og bland det godt. Rør vandkastanjerne i. Del blandingen i 4 ens portioner, form dem til tykke, runde kager (løvehoveder) - eller form til så mange boller (løvehoveder) der kan blive af kødmassen.

Bland majsmel og vand til en tynd dej i en dyb tallerken. Rul løvehovederne i dejen, så de dækkes over det hele.

Opvarm en wok over jævn varme. Tilsæt olien og kom løvehovederne i to ad gangen, når olien er rygende varm. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side til de er gyldne. Læg dem på et fad. Lad olien blive i wokken.

Tilsæt kålens stilkdele og lynsteg dem i ca. 30 sekunder, tilsæt så bladdelene og lynsteg 1 minut til, til de er delvist stegt og skrumpet lidt.

Beklæd bunden af en ovnfast skål med halvdelen af kålen. Læg løvehovederne ovenpå. Dæk dem med resten af kålen, tilsæt olien fra wokken og suppen.

Sæt skålen i en forvarmet ovn på 180 º C i 20 minutter. Skru ned til 170 º C, og lad det småsnurre i endnu 2 timer.

Arranger kålen under og omkring kødbollerne på et varmt fad, så det ligner et løvehoved med manke. Jævn saucen med kartoffelmel blandet med lidt vand. Hæld saucen over kødbollerne.
Tips:Denne ret, der stammer fra Yangzhou i Jiangsprovinsen (Kina) kaldes løvehoveder, fordi hver kødbolle skal forestille et løvehoved og kålen er manken.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.068 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her