Logo

Lagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 - 10 tvebakker eller ristet brød
2 spsk mirin (eller æblesaft)
Jordbærsauce (se herunder)
Mandelcreme (se herunder)

Læg halvdelen af tvebakkerne på et fad.
Stænk med mirin.
Hæld mandelcreme over i et pænt lag.
Derpå et nyt lag tvebakker.
Der dækkes med varm jordbærsauce.
Lad det hele køle og trække i nogle timer, gerne dagen før den skal spises.

Variation: lav flere lag af tvebakker og mandelcreme. Brug andre frugter end jordbær, evt. abrikosfyld (se dette), eller dæk med mandelcreme og pynt med frisk frugt.

Jordbærsauce:
500 g jordbær
1 spsk kuzu
1 dl juice
⅓ tsk salt

Kog juicen op og læg jordbærrene forsigtigt i.
Lad dem simre i et par min.
Opløs kuzu'en i lidt koldt vand og tilsæt den under omrøring til juicen, der vil blive tyktflydende.

Mandel creme:
3 dl vand
3 spsk bygmalt
Indholdet af en vaniljestang
2 spsk mandelsmør
2 spsk kuzu

Opløs mandelsmørret i lidt af vandet.
Lad resten koge op med bygmalt og salt.
Tilsæt så mandelsmørret og kuzu (som skal være opløst i koldt vand).
Lad det hele simre i nogle minutter.
Skær vaniljestangen over i to halve og tag kornene ud med en kniv.
Bland det i cremen.

Variation: brug andre slags nøddesmør.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.197 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her