Logo

Lagkage - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(opskrift fra Diabetesforeningen, Landsforeningen for Sukkersyge. Temahæfte 11)
 
Lagkagebunde:
4 æg
sødestof
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
 
Fyld: marmelade uden sukker eller frisk frugt
 
Creme:
2 dl skummetmælk
1 helt æg
½ stang vanilje
sødestof
10 g Maizena
1 blad husblas
 
Pynt:
1 spsk flødeskum
2 kiwifrugter eller 8-10 jordbær
 
Bunde: Æggene piskes grundigt med lidt sø­destof opløst i vand, over damp.
Hvedemel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i dejen.
Bages i 2-3 velsmurte bageforme ved 225º i 12-15 minutter.
 
Creme: Mælk og vaniljestang bringes i kog.
Ægget piskes godt med sødestof.
Tilsæt mai­zenamel.
Hæld lidt af den kogende mælk op i ægge­blandingen under piskning og hæld det hele tilbage i gryden.
Pisk godt mens det varmes op til koge­punktet.
Tilsæt den udblødte husblas og afkøl cremen.
Læg lagkagebundene sammen med creme og marmelade (frugt).
Pynt med et tyndt lag flødeskum og skiver af frisk frugt, fx. kiwifrugt eller jordbær.
 
1/12 af lagkagen svarer til: 1 portion fra Brød­gruppe B, ½ portion fra Fedtgruppen.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 9.181 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her