Logo

Lagkage med rabarberskum og jordbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lagkage med rabarberskum og jordbær

 

Jordbær og rabarber klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på lagkage...

1 lagkage til 8-10 personer. Arbejdstid: ca 1 time. Koge/bagetid: 45 min.

 

#

Lagkagebunde:

5 æg (stuetemperatur)

125 g sukker

1 tsk vaniljesukker

100 g hvedemel

2 spsk kartoffelmel

1 tsk bagepulver

 

Fyld:

250 g rabarber

500 g jordbær

¼ stang vanilje

75 g sukker

 

Creme:

3 æggehvider (evt. pasteuriserede)

75 g sukker

 

Pynt:

jordbær og mynte, citronmelisse eller citronverbena

*

 

TÆND ovnen på 175 °C alm. ovnvarme.

Smør en springform (22-24 cm) med smør, og drys den med sukker.

 

PISK æg og sukker til en tyk og luftig creme ca. 8 min. med en håndmikser.

Pisk vaniljen i.

 

SIGT mel, kartoffelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.

 

FYLD dejen i formen, og stil den på nederste rille i ovnen i 35-40 min.

Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil formen til afkøling på en rist.

Åbn formen efter ca. 10 min.

 

RENS rabarberne, og skær dem i 3 cm lange stykker.

Skyl jordbærrene, nip dem og skær dem i halve eller kvarte.

 

GIV rabarber, vaniljekorn og -stang, sukker og 1 spsk vand et opkog, og lad frugten simre akkurat mør (ca. 8 min).

Hæld det i en skål til afkøling.

 

PISK æggehviderne over et varmt (næsten kogende) vandbad, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen.

Pisk til skummet bliver stift og blankt ca. 5 min.

Tag det af varmen og pisk til det er afkølet.

 

FLÆK den afkølede kage i 3 bunde.

 

VEND rabarberkompot sammen med marengsmassen, og læg kagebundene sammen med rabarberskum og jordbær.

 

Stil kagen koldt i mindst 3 timer, og gerne natten over.

 

PYNT med friske jordbær, krydderurter og evt. flødeskum.

 

TIPS: Cremen kan også tilberedes med flødeskum eller med flødeskum blandet med marengs.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 7.059 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her