Logo

Laks med mandler og tyttebærfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med mandler og tyttebærfromage


Ind imellem de mange gæstebud med andesteg og svinekød kan det være godt med lidt fisk. Her er laksen bagt med mandler, og desserten er en julet fromage med røde tyttebær.

 

Laks med mandler og skorzonerrødder

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/bagetid: 15 min.

 

#

750 g lakse- eller ørredfilet

salt og peber

75 g mandelsplitter

 

Marinerede skorzonerrødder:

1 pose skorzonerrødder

½ dl olie

2 tsk stærk sennep

½ rødløg

1 citron (øko)

1 lille bundt dild

1 håndfuld bredbladet persille

1 tsk rosa peberkorn

friskkværnet peber

 

Tilbehør:

grøn salat

grovboller eller brød

*

 

Skær lakse- eller ørredfilet i 4 lige store stykker og krydr dem med salt og peber.

Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad.

Tænd ovnen på 175 °C.

 

Skræl skorzonerrødderne (se tips), og skær dem i 4-6 cm lange stykker.

Kog dem møre i letsaltet vand i 6-8 min.

Dryp dem af i en sigte.

 

Bland olie, sennep, finthakket løg, fintrevet citronskal og citronsaft.

Tilsæt små buketter af dild og persilleblade.

Krydr med rosa peberkorn, bland med skorzonerrødderne, og smag til med salt og peber.

 

Bag fisken i ovnen ved 175 °C i 7 min.

Drys med mandelsplitter, og bag fisken færdig i ca. 8 min.

 

Anret den ovnbagte laks med salat og skorzonerrødder med dressing.

Server med brød.

 

TIPS: Skræl skorzonerrødderne lige før brug, og læg dem i vand tilsat citron eller eddike, så de ikke bliver brune. Det er lettest at skrælle dem, når de ligger ned på en avis.

 

Laks med mandler og tyttebærfromage

 

Tyttebærfromage

10 personer. Arbejdstid: 30 min. Køletid: mindst 2 timer

 

#

8 blade husblas

125 g sukker

100 g tyttebær

1 dl vand

2½ dl hvidvin (uden fadsmag, fx Sauvignon Blanc, Riesling eller anden hvidvin fra Alsace)

5 æg

2 spsk sukker

½ liter piskefløde

 

Pynt:

evt. tyttebær

*

 

Læg husblasbladene enkeltvist ned i en skål med koldt vand, og ud blød i 5 min.

Kog sukker, tyttebær og vand i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen.

Knug vandet ud af husblasbladene, og rør dem i de varme tyttebær.

Tilsæt vinen, når husblassen er smeltet.

 

Pisk æg og sukker til tykt skum.

Hæld den lune tyttebær/vinlage i æggeskummet under kraftig piskning.

Lad massen køle af i køleskabet, og rør af og til, indtil den har samme konsistens som flødeskum.

 

Pisk fløden til blødt skum, og vend den i cremen.

Hæld massen i en fromage- eller randform.

Sæt den i køleskabet, og lad den stivne i mindst 2 timer.

 

Løsn fromagen i kanten med en kniv.

Dyp hurtigt formen i en balje eller skål med meget varmt vand.

Læg et fad på formen, og vend fromagen ud på fadet.

Pynt med tyttebær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.806 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her