Logo

Laks med parmaskinke og pestokartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Laks med parmaskinke og pestokartofler

 

Et lille stykke parmaskinke giver masser af smag til det stykke laks, man ruller det rundt om. Og med kartofler med frisklavet pesto til, har hele familien sikkert fået en ny livret.

Arbejdstid: 35 min. Koge/bagetid: 20 min. 4 personer

 

#

1 kg små kartofler

4 skiver parmaskinke

4 stykker laksefilet å 125 g (uden skind og ben)

 

Pesto:

1 potte frisk basilikum

1 fed hvidløg

50 g smuttede mandler

¾ dl olie

 

Tilbehør:

500 g broccoli

2 bundter forårsløg

*

 

PESTO: Skyl og tør basilikumbladene.

Hak hvidløg og mandler groft.

Blend basilikum, hvidløg, mandler og olie, til det bliver til en fint ensartet pasta.

 

SKRUB kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.

Lad dem køle lidt af, og halver dem.

Vend de lune kartofler med pestoen.

 

RUL en skive parmaskinke om hvert stykke laks.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Bag laksen 15 min. ved 180 °C.

 

SKÆR broccolien i store buketter.

Fjern det yderste lag af forårsløgene, og skær den øverste mørkegrønne top af.

Kog broccoli og forårsløg i en gryde med ca. 2 dl kogende vand under låg.

Lad dem koge, til de er møre, når man prikker i dem med en lille spids kniv, men stadig har lidt bid.

Lad grønsagerne dryppe af i en sigte, og drys med fint salt.

 

SERVER laksen med pestokartofler og dampede grønsager.

 

TIPS: En stavblender eller minihakker er bedst til små portioner pesto. Hvis det er svært at få det hele til at køre rundt i blenderen, kan du tilsætte 1-2 spsk vand. Hvis du ikke har en blender, kan det hele stødes i en morter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.761 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her