Logo

Laksemousse med dildsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

5 bl. husblas
250 g kogt laks
2 dl fiskesuppe eller bouillon
1 ½ dl fløde
1 bdt dild
1 spsk citronsaft
salt, peber
75 g røget laks i skiver
 
Dildsauce:
100 g mayonnaise
1 dl creme fraîche
1 tsk citronsaft
3-4 spsk klippet dild
salt, peber
 
Mousse:
Husblasen lægges i blød i koldt vand i 5 min. tages op og smeltes i
vandbad.
Laksen mixes i blender eller foodprocesser sammen med fiskesuppe,
fløde og dild.
Den smeltede husblas røres i og moussen smages til med citronsaft, salt
og peber.
Den røgede laks skæres i 2 cm brede strimler som lægges i bunden af
en randform.
Laksemoussen fordeles i formen og stilles i køleskab 4-5 timer.
Dildsauce:
Mayonnaise og créme fraîche røres sammen.
Dild tilsættes og saucen smages til med salt og peber.
 
Tips: (Husk at den smeltede husblas skal være ca. den samme temperatur
som det den skal røres sammen med så den ikke klumper!)
Servering:
Randformen dyppes 10-12 sek. i varmt vand og vendes ud på et fad.
Saucen serveres til. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her