Logo

Laksesteak med grønt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 stykker laks á ca. 100 g
250 g små grønne linser
salt, peber
1 fed hvidløg
2 spsk finthakket citronskal
2 dl grofthakkede krydderurter fx. dild, persille og estragon)
2 porrer
5-6 gulerødder
1 tsk raps- eller olivenolie
1-2 dl vand eller bouillon.
 
Krydr laksen med lidt salt og peber og pak hvert stykke ind i bagepapir.
Bag laksen i ovnen ved 200ºC i 15-20 min. afhængig af tykkelsen.
Skyl linserne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. til de er møre.
Afdryp linserne og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og
hakkede krydderurter.
Skær porrer og gulerødder i mindre stykker og svits dem i olien.
Tilsæt lidt bouillon og lad dem simre ved svag varme til de er møre.
Server grønsagerne til laksen sammen med linserne.
Spis evt. også brød til.


Tips: Linser kan erstattes af ris eller bulgur. Bulgur spises meget i Nordafrika og Mellemøsten og er hvedekorn der er kogt, tørret, afskallet og malet groft. Smager i øvrigt dejligt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.863 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her