Logo

Lammebov, langtidsstegt, med grove grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Langtidsstegt ved svag varme = saftigt og velsmagende - det er ventetiden værd

Beregn 150 g kød pr. person

 

1 lammebov med ben ca. 2 kg
2 fed hvidløg
1 tsk fennikelfrø
½ spsk hel koriander
1 tsk peberkorn
et par kviste frisk timian
reven skal af ½ citron
saften af ½ citron
2 spsk dijonsennep
½ spsk olivenolie
salt
2 dl hvidvin

 

Pil og hak hvidløgsfeddene meget fint og knus krydderierne i en morter eller kværn dem i en kværn.

Rør hvidløg, krydderier, citronskal og -saft, samt sennep, olie og salt sammen til en pasta.

Smør boven grundigt ind i denne pasta. pak den ind og lad den trække med denne pasta 6-7 timer

Læg lammeboven i en lille bradepande eller i et ildfast fad og hæld vin og 2 dl vand i bunden.

Sæt boven i en 150°C varm ovn.

Lad den stege blidt i ca. 4 timer. Eller til den er helt mør og man kan næsten kan vride den fra hinanden.

Tilsæt evt. lidt mere vand under vejs hvis bradepanden er ved at stege tør.

Hæld skyen fra bradepanden når boven er færdigstegt.

Lad kødet hvile i 20 min før det skæres ud.

Skyen skummes fri for fedt og kan bruges til sauce eller noget af den kan bruges i kålen.

 

Madopskrift billedeMadopskrift billedeMadopskrift billede

 

Madopskrift billede Madopskrift billede


Madopskrift billede Madopskrift billede

 

Grove grønsager

Der er mange, der ikke får nok af de grove grønsager fx kål i hverdagen. Det er ellers til at få fat på her i efterårs- og vintermånederne bugner supermarkederne af forskellige typer af kål og andre grove grønsager.

Kål kan bruges til meget
Måske tænker du kun på hvidkålsruletter eller kogt blomkål, når du tænker på kål. Men kål kan bruges i mange forskellige retter. Kål smager rigtig godt i wokretter, men også i salater, hvor kålen er snittet fint – det er godt til frokost og i madpakken i en lille plasticbeholder.

Kål er en billig og sund spise - og derudover er de også:
* Sprøde
* Flotte i farverne
* Rige på fibre
* Rige på c-vitamin

 

Grove grønsager
De grove grønsager indeholder som regel 2-6 g kostfibre pr. 100 g, det er fx:
* Rodfrugter fx gulerod, rødbede, selleri, persillerod og pastinak.
* Bælgfrugter fx ærter og bønner.

Det er især de fine grønsager vi er gode til at spise – og det skal vi blive ved med. Men vi skal også gerne spise flere af de grove grønsager.
De grove grønsager kræver ofte, at man tilbereder dem (fx dampe, koge) på en eller anden måde og er dermed lidt mere tidskrævende i køkkenet.

Lysten til at spise flere grove grønsager kan blive større ved at prøve at tilberede dem på en ny måde.

Du kan finde mange forskellige måder at tilberede grønsager på i vores opskriftsamling.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.745 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her