Logo

Lammekød når du griller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Læg koteletter midt på stegeristen og grill dem ved den direkte metode. De nævnte tidsangivelser er til kød, der ønskes medium (grill lidt længere, hvis kødet ønskes gennemstegt). Vend kødet efter halvdelen af stegetiden. Lad kødet hvile, dækket af alufolie, i 10-15 min., når du har taget det af grillen. Ikke alene giver det saften mulighed for at samle kraft, men kødet fortsætter med at stege og når således en perfekt indvendig temperatur. Stege og store stykker kød lægges midt på stegeristen og grilles ved den indirekte metode i nedenstående antal minutter eller timer.

Alle tider er til medium-stegt kød.

 

Lammekød / grilles       Vægt/størrelse   Stegetid            Stegetermometer

Koteletter                    2,5 cm tykke     10-12 minutter      71°C

 -                                5 cm tykke        14-16 minutter      71°C

Tyksteg, udskåret         2,5 cm tykke     10-12 minutter      71°C

Lammekølle, udbenet     1750 g              55-65 minutter     71°C

Lammekølle,

udbenet og snøret         2250-2750 g     1 ½-2 timer        71°C

Lammekrone, lammekam 1500-1750 g     1 ¼-1 ½ time   71°C

Lammebryst                  1200-1500 g     1 ¼-1 ½ time    71°C

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.806 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her